Kina ima najraznovrsniju kuhinju na svetu. Postoji najmanje osam regionalnih kuhinja koje se razlikuju u tehnikama kuvanja i načinu služenja jela, vrstama namirnica i mešanju začina. Tako je kantonska kuhinja blaga i svežeg ukusa dok je sečuanska jaka i ljuta.
U našim restoranima, kao i u većini kineskih restorana u Evropi, služe se jela po receptima iz različitih kineskih regija ali prilagođena ukusima i običajima podneblja. Pa ipak, zadržani su glavni sastojci i način pripremanja: kuvana testa i pirinač, lagane supe, obilje povrća, kratka termička obrada koja čuva prirodna svojstva, ukus i miris, svež đumbir, čaj bez šećera i slično, što umnogome odgovara savremenim nutricionističkim preporukama.
Kao i u svemu drugom, kulinarstvo u Kini teži harmoničnom odnosu različitih elemenata, suptilnim kontrastima i kombinovanju ukusa.
U našim restoranima vas očekuju kuvari iz Kine na čelu sa, već čuvenim, Wangom, koji će se pobrinuti da vam svaka poseta bude nezaboravna kulinarska avantura.
Dobrodošli!