O firmi

 • 3 kontinenta
 • preko 30 zemalja sveta
 • više od 60 destinacija
 • više od 2 500 000 putnika godišnje
   
  Naše posvećene kolege uslužuju više od 2 500 000 putnika godišnje, na preko 60 destinacija u Evropi, na Mediteranu, Bliskom istoku i u Severnoj Americi, kako u putničkom, tako i u teretnom saobraćaju.
   
  Posredstvom Etihad ervejza i naših drugih partnerskih avio-kompanija u prilici smo i da našim putnicima ponudimo i letove do međunarodnih odredišta u Aziji, Australiji, Severnoj Americi i Africi.
   
  Avio-kompanije imaju jednu od najlepših misija – one povezuju udaljene destinacije i tako čine da nam naše porodice, prijatelji ili poslovni partneri budu bliži. Zbog toga je posao svih nas koji smo deo Er Srbije toliko važan i zato moramo da našim dužnostima pristupamo odgovorno i savesno.

  Naša vizija kojoj težimo je da zajedničkim radom stvorimo izuzetnu avio kompaniju.

  Putnik je u centru pažnje svega što radimo i svi zaposleni u Er Srbiji su u službi putnika. Naš glavni zadatak kao nacionalnog avio-prevoznika jeste da budemo predani našim gostima, njihovim željama i potrebama od trenutka kada im dajemo informacije da bi rezervisali kartu, pa do momenta kada izađu iz našeg aviona bez obzira na klasu kojom lete. Naš cilj je ambiciozan, ali jasan i dostižan – želimo da Er Srbija postane i ostane vodeća avio-kompanija u regionu, da bude široko prepoznata po vrhunskoj usluzi koju pruža svojim gostima.

  Er Srbija je od 1961. godine član Međunarodne asocijacije avio-prevoznika (IATA).

  Ukoliko želite da saznate više o nama, i aplicirate za neku od pozcija u kompaniji Er Srbija, posetite https://www.airserbia.com/sr-RS/karijera   

Dobrodošli u Er Srbiju!


Da li ste znali?

Prvi Srbin koji se vinuo avionom 1910. godine bio je Aleksandar Karađorđević, avionom koji su konstruisali i pilotirali braća Rajt. Prvo letilište u Beogradu nastalo je krajem 1910. na vojnom vežbalištu u predgrađu Banjica. Tu su svoje veštine i hrabrost demonstrirali pioniri avijacije.

Pocetkom 1912. na Banjici je podignut prvi drveni hangar za avione namenjen ratovanju sa Turskom, a u proleće iste godine Kraljevina Srbija šalje 6 pitomaca na školovanje u Francusku. Mihailo Petrović prvi je dobio diplomu Međunarodne letačke federacije. Imamo je međunarodnu pilotsku licencu broj 979, a srpsku broj 1. Bio je među prvih 1000 pilota na svetu.

1927. godine osnovano je prvo društvo za avio-saobraćaj Aeroput, koje će prerasti u Jugoslovenski aerotransport, a potom u Er Srbiju. Od tada Er Srbija je lider u avio-saobraćaju. 

Prvi let bio je 15.02.1928. godine do Zagreba
Prvi međunarodni let Aeroput je zabeležio 07.10.1928. godine. Direktor Tadija Sondermajer lično je tog dana dočekao prve putnike za austrijsku prestonicu Beč.

Tokom novembra 1974. godine JAT-ov B-707 kreće na put oko sveta rutom Beograd-Bejrut-Bombaj-Singapur-Tokio-Honolulu-Los Anđeles-London-Beograd

Aktivni oglasi

Završeni oglasi